Mesto ušetrilo v minuloročnom rozpočte takmer 11 miliónov korún

10.04.2008 Sabinov

Sabinov 10. apríla (TASR) - Sabinov hospodáril v roku 2007 s prebytkom 10,99 milióna Sk (339.218,47 eura).
V takomto znení dnes schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) správu o záverečnom účte mesta. Príjmy mesta sa pohybovali na úrovni 202,71 milióna Sk (6,26 milióna eur) a výdavky 193,98 milióna Sk (5,99 milióna eur). Ušetrené zdroje a zostatky na bankových účtoch, ktoré spolu tvoria sumu viac ako 31 miliónov korún (956.849,19 eura) potom zaradili do výdavkovej kapitoly na rok 2008.
Ďalej poslanci schválili návrh zmluvy s občianskym združením Partnerstvo sociálnej inklúzie subregiónu Šariš, na základe ktorej mesto získa zdroje na podporu komunálnej práce v teréne. Sabinov ich bude využívať najmä na podporu práce s rómskymi komunitami.
Poslanci MsZ schváli aj návrh zmluvy, ktorá hovorí o podmienkach spolupráce s bratislavskou firmou Bystrický Wind Power, s.r.o. Tá má záujem v regióne prevádzkovať sústavu 10 veterných elektrární (SVE). Prevádzkovateľ by mal v prvej prípravnej fáze na vlastné náklady zabezpečiť prieskum veterných podmienok v lokalite, rovnako by mal rokovať s príslušným prevádzkovateľom energetickej sústavy o pripojení do elektrickej siete, a vo vlastnej réžii realizovať právne i technické úkony potrebné k vydaniu príslušných povolení pre výstavbu i prevádzkovanie sústavy. Úlohou mesta bude na základe zmluvy úzko spolupracovať pri výstavbe i prevádzkovaní SVE. Zmluva bude v prípade podpísania platiť podmienečne, teda v závislosti od toho, či vôbec dôjde k realizácii navrhovaného projektu.
Na záver rokovania zastupiteľstvo odsúhlasilo návrh na udelenie Ceny mesta Sabinov. Tú si prevezmú podľa informácií hovorcu mesta Juraja Navrátila na Dňoch mesta Sabinov: grécko-katolícky kňaz a prírodovedec Dr. Jozef Voskár, prezident Mestského futbalového klubu Slovan Sabinov Pavel Arvay, Základná umelecká škola Sabinov za dlhoročnú kvalitnú prácu s mládežou a ZŤS, a.s. , Sabinov za prezentáciu dobrého mena mesta doma i zahraničí.
(1 EUR = 32,398 SKK)
 

Vyberte región